A A A

NASZA OFERTA

Na gości oczekujemy we wszystkie dni tygodnia

  • latem i wiosną od godziny 6.30, a żegnamy o 21:00
  • w pozostałe pory roku zapraszamy od 6:30 do godziny 19:00 lub dłużej jeżeli zachodzi taka potrzeba.

 
Co oferujemy do jedzenia?

Dania kuchni tradycyjnej: polskiej, kresowej i wschodniopruskiej.

na śniadania dania lżejsze: jajecznica, sałatki, parówki, twarożek, zupy, pierogi, naleśniki i inne według własnego wyboru,

na obiad coś treściwszego:

  • zupy, flaczki, latem chłodnik,
  • drugie dania:
    • mięsne, kotlety schabowe, mielone, zrazy, karkówka w sosie, gulasz, wątróbka, sznycle drobiowe, w sezonie letnim dania z baraniny,
    • półmięsne: gołąbki, bigos, placek cygański, kartacze, fasolka po bretońsku,
    • jarskie: kopytka, naleśniki, krokiety, surówki, sałatki,
    • ryby smażone: słodkowodne w sezonie letnim,
    • duży wybór pierogów - czternaście rodzajów, wyrabianych na miejscu, min. z farszem mięsnym, półmięsnym, jarskim i ze szczupakiem,


a na kolację to, na co ma się chęć i jest aktualnie w karcie dań,

natomiast tym niecierpliwym proponujemy cały czas dania szybkie do ręki: hamburgery, kebab, gyros, zapiekanki, hot-dogi, frytki.

 

Z kuchni kresowej polecamy: kartacze, kiszkę ziemniaczaną, babkę ziemniaczaną, pielmieni, solankę (zupa mięsna), kołduny w barszczu lub w rosole, pierogi z kapustą i twarogiem, pierogi ruskie i staropolskie, grochówka z żeberkiem.


Kuchnię wschodniopruską reprezentuj ą: zupa porowo-serowa, forszmak (sycąca zupa mięsna), dwa rodzaje pierogów ze szpinakiem i ze szczupakiem.
 

Przed i po posiłku można się delektować schłodzonymi napojami orzeźwiającymi oraz kawą  i herbatą, a osoby pełnoletnie piwem,

Co ponadto?

  • Ponadto na zamówienie przygotujemy wyroby garmażeryjne: kurczaka w galarecie, boczek faszerowany, ryba faszerowana, galantyna z kurczaka, sałatki, ryba po grecku, pasztety warzywne. Istnieje możliwość ozdobienia, podania na półmisku i dowiezienie w obrębie miasta.
  • Również możemy przygotować posiłki regeneracyjne dla firm oraz dostarczyć je na miejsce w naczyniach jednorazowych lub termosach, w Giżycku i pobliskiej okolicy. Wystawiamy faktury VAT.
  • O wartościową jakość dań dba fachowy personel i szef kuchni z wieloletnim doświadczeniem, a wszyscy starają się jak najszybciej obsłużyć klientów.

 
A ile to kosztuje?

  • Nasze ceny są bardzo konkurencyjne, jedne z niższych w Giżycku, a na pewno niższe aniżeli w lokalach położonych w centrum, nad jeziorami,


Goście

  • Goście mają do dyspozycji 12 miejsc w lokalu. Wiosną, latem i jesienią oczekuje 16 miejsc na zadaszonym tarasie, a latem ponad 20 miejsc pod parasolem.
  • Samochód można zostawić bezpłatnie przy Dworcu PKP na parkingu równolegle do postoju TAXI oraz przy ul. Gdańskiej 150 kroków od nas.


SERDECZNIE ZAPRASZAMY